Bewegingscorrectie

De osteopaat corrigeert waar mogelijk de oorzaak van de klacht en kijkt daarbij voornamelijk naar de voelbare bewegingstoornissen in dit gebied. Beweging is in het hele lichaam van essentieel belang. Het lichaam blijft gezond zolang alle vloeistofstromen zoals bloed, lymfevocht en hersenvloeistof, intact blijven en de weefsels soepel, elastisch en beweeglijk zijn. Door die beweeglijkheid te herstellen, stimuleert de osteopaat het zelfhelend vermogen van het lichaam.
De beweeglijkheid van het lichaam wordt gecorrigeerd op drie aan elkaar gekoppelde niveaus:
  • het bewegingsapparaat (pariëtale systeem), de armen, benen en de gehele wervelkolom met botten, spieren en bindweefsel.
  • het orgaansysteem (viscerale systeem), hiertoe behoren alle organen met hun omliggende bindweefselstructuren.
  • het craniosacrale systeem; hoge deel van de nek, heiligbeen, de botstructuren van de schedel, ruggemerg, hersenen / zenuwstelsel en hun omliggende structuren plus de daarmee samenhangende aan- en afvoer van bloed, lymfe en hersenvloeistof.
 
Wilt u meer informatie over de osteopathie zoals bijvoorbeeld de geschiedenis, de beroepsvereniging, vergoedingen enzovoort dan kunt u doorlinken naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie: www.osteopathie.nl

Bij de osteopaat geldt een directe toegankelijkheid, dit wil zeggen dat u niet eerst de huisarts hoeft te consulteren voor de verwijzing. U kunt dus direct een afspraak maken.
 
Daar waar weefsels goed beweeglijk zijn, krijgt ziekte geen kans !!